středa 13. ledna 2016

Čekání na Theresii Sch. a Nedělitelnost

Moje první tiskem vydaná vlaštovka mimo žánrové vody nejspíš v knihkupectví nebude k sehnání, dala se ovšem koupit zde, dokud se náklad nevyprodal. Pokud o ni máte zájem, je možné zakoupit ebook.
Společně s dalšími absolventy literárního kurzu jsme vydali v nakladatelství U veverky sbírku s trochu zavádějícím názvem Máváme labutím, která bude navíc neziskovým počinem, z jehož prodeje se bude financovat projekt Hakuna matata. Jedná se o 21 povídek od 12 autorů různého věkového i profesního zařazení. Kniha je zároveň jakýmsi netradičním místopisem České republiky, respektive 12 měst vesnic nebo míst, odkud se není lehké v doslovném i přeneseném slova smyslu dostat pryč.

Mám zde dva příspěvky. 

 
Nedělitelnost je mrazivou exkurzí do konce jednoho vztahu uprostřed zimních Jeseníků; utíkat po svých se nevyplatí a nemít drobné po kapsách, když jste kdesi na konci světa také ne.

Čekání na Theresii Sch. osciluje na hraně magického realismu; prolíná rovinu současného města Brna s jeho devatenáctým stoletím, aniž by čtenář do samotné pointy vytušil co skrývá ctihodný Johan Schwartz pod císařským knírem a jakou cenu má čekání na lásku.

Žádné komentáře:

Okomentovat